Opleiding beveiliging

Op deze website vind je alles over een opleiding beveiliging. Binnen deze sector zijn er heel veel mogelijkheden. Zo kun je denken aan objectbeveiliging, persoonsbeveiliginghoreca beveiliging of de beveiliging van een evenement. Naast algemene kennis van beveiliging, beschikt een beveiliger vaak ook over extra diploma’s zoals BHV, EHBO en VCA. Als beveiliger zorg je ervoor dat mensen zich veilig voelen. Dit gevoel geef je hen bijvoorbeeld op het werk, in een ziekenhuis of in het openbaar. Je voert controles uit, je doet aan surveillances, je volgt alarmen op en houdt je ogen open voor verdachte situaties. De behoefte aan beveiliging is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Dit komt door een grotere behoefte aan veiligheid en door strengere eisen van de overheid.

Een opleiding beveiliging kun je volgen op zowel MBO als HBO niveau en zowel thuis als klassikaal. Hieronder vind je een lijst met alle opleidingen. De lijst is gesorteerd op niveau van laag naar hoog. Klik op een opleiding voor meer informatie over deze opleiding en over de aanbieders ervan.

Aanbieder
Opleiding
Niveau
PlaatsLeerweg
Maanden
Bekijk opleiding
zadkine
Coordinator Beveiliging
mbo 3
RotterdamKlassikaal
18
Bekijk opleiding
roc van amsterdam
Luchthaven Beveiliger
mbo 2
AmsterdamKlassikaal
12 - 24
Bekijk opleiding
LOI
Certificaat Beveiliging-C
kort mbo
Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiderdorp, Rotterdam, Utrecht, ZwolleThuis of klassikaal
5
Bekijk opleiding
LOI
Bachelor in Security Management
hbo
ThuisThuisopleiding
36
Bekijk opleiding
LOI
Allround Beveiliger
mbo 2
Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiderdorp, Rotterdam, Utrecht, ZwolleThuis of klassikaal
12
Bekijk opleiding
roc midden nederland
Allround Beveiliger
mbo 2
UtrechtKlassikaal
24
Bekijk opleiding
avans
Integrale Veiligheid
hbo
BredaKlassikaal
48
Bekijk opleiding
nti
Allround Beveiliger
mbo 2
ThuisThuisopleiding
12
Bekijk opleiding

Assistent beveiliger (mbo 1)

opleiding beveiligingOp het MBO kun je een niveau 1 opleiding beveiliging volgen tot ”assistent toezicht en veiligheid”. Als assistent beveiliger kun je worden ingezet bij de overheid of bij een bedrijf. Je houdt dan toezicht bij gebouwen of tijdens evenementen. Dit doe je onder de leiding van een andere beveiliger. In sommige situaties mag je zelfstandig toezicht houden maar je bent niet bevoegd om zelf in te grijpen tijdens onveilige situaties.

Meer weten over de opleiding tot assistent beveiliger en waar je deze opleiding kunt volgen? Klik dan op de onderstaande knop.

Vergelijk opleidingen

Allround beveiliger (mbo 2)

Wil je een stapje hoger dan MBO 1? Dan kun je ook een MBO niveau 2 opleiding volgen. Met deze opleiding wordt je opgeleid tot allround beveiliger. Als beveiliger kun je aan de slag voor een bedrijf in de beveiliging of bij de overheid. Hier zul je objecten of evenementen moeten beveiligen. Bij het beveiligen van evenementen zorg je ervoor dat de bezoekers zich er veilig voelen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers die vragen hebben. Tevens ben je op het terrein zichtbaar aanwezig tijdens het beveiligen. Als beveiliger bij een beveiligingsbedrijf kun je denken aan het openen en afsluiten van gebouwen en terreinen. Dit gaat gepaard met het lopen van brand/sluitrondes en het opvolgen van alarmen.

Meer weten over de opleiding tot allround beveiliger en waar je deze opleiding kunt volgen? Klik dan op de onderstaande knop.

Vergelijk opleidingen

Coördinator beveiliging (mbo 3)

Als coördinator beveiliging heb je binnen een bedrijf of binnen een tak van de overheid de leiding over de beveiliging. Je regelt de algemene beveiliging van meerdere gebouwen of een terrein met bedrijven. Dit doe je vaak door leiding te geven over een team van beveiligers. Als coördinator beveiliging kun je op termijn doorgroeien naar functies zoals unitmanager, regiomanager of adviseur veiligheid.

Meer weten over de opleiding tot coördinator beveiliging en waar je deze opleiding kunt volgen? Klik dan op de onderstaande knop.

Vergelijk opleidingen

Integrale veiligheid (hbo)

Als expert in integrale veiligheid heb jij de leiding over het oplossen van complexe issues het gebied van veiligheid. Je brengt partijen met elkaar in verbinding om ervoor te zorgen dat evenementen of processen veilig verlopen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen en het EK voetbal of het vervoer van gevaarlijke stoffen voor een bedrijf.

Meer weten over de opleiding integrale veiligheid en waar je deze opleiding kunt volgen? Klik dan op de onderstaande knop.

Vergelijk opleidingen